Merhabalar. Şubat ayı temamızı gezegenlerin ardından "Evimiz Dünya" olarak belirledik. Bu iki temayı çoğunlukla art arda koyuyoruz çünkü böylesi çok daha bütüncül ve anlamlı oluyor. Çocuklarımızın yaşadığımız Dünya'ya ve çevrelerine karşı duydukları doymaz merakları da bu temayla ilgili bizi oldukça motive ediyor. Sizlerle hafta hafta yapacaklarımızı paylaşayım.
İlk hafta (29 Ocak-2 Şubat) bir soruyla temamıza başlayacağız. Sorumuz: "Dünyayı diğer gezegenlerden ayıran ne?" Amaç elbette bilinen tek yaşamın gezegenimizde olduğunu buldurmak. Sonrasında Dünya'nın ve atmosferin katmanlarıyla ilgili çalışacağız. Bu konulara dair bilgiler aktarmaktansa sorgu ve merak çukurunda kalmalarını hedefliyoruz. İleride, kulaklarına çalınan bu konular umuyoruz ki bilimin ve sanatın yolunda ilerlemeleri adına temel oluşturacaktır. Küçük gruplar içinse çok daha temel düzeyde etkinlikler yapılacak. Ardından yeryüzü şekillerine değineceğiz. Her hafta için üzerine yoğunlaşacağımız yeryüzü şekillerini belirledik. İlk hafta için çöl habitatını inceleyeceğiz.
İkinci hafta (5-9 Şubat) dağlar ve nehirleri ele alacağız. Dağların farklı oluşumunu, ülkemizdeki ve Dünya'nın farklı bölgelerindeki dağları, dağ habitatını farklı etkinliklerle çalışacağız. Çarşamba ve perşembe günü nehirleri inceledikten sonra cuma günü nehirde yaşayan hayvanlara bir göz atacağız.
Üçüncü haftamızda (12-16 Şubat) insana en huzur veren habitatlardan birini, ormanları çalışacağız. Bununla birlikte, ormanları izcilik haftasına bağlayarak arka bahçemizde büyük bir çadır kurarak kamp yapmayı planlıyoruz. Bilirsiniz normalde belirli gün ve haftaları planlarımıza çok dahil etmiyoruz fakat temamızla çok bağlantılı olduğundan yavru kurtlarımızla keyifli geçeceğine inanıyoruz. :) Bu ay gezi konusunda bir nebze kararsızız. Feza Gürsoy Bilim Merkezi'yle orman gezisi arasında kaldık. Öğretmenlerimizle netleştirince sizi bilgilendireceğiz.
Dördüncü hafta (19-23 Şubat) tüm hafta boyunca okyanuslara yoğunlaşacağız. Haftanın başında ön verandayı bu konu çerçevesinde dönüştürerek çocuklarımıza sürpriz yapacağız. Okyanusun katmanlarını, okyanusta yaşayan canlıları, balıkçılığı inceleyeceğimiz bir hafta bizi bekliyor.
Ayın son haftasında (26 Şubat- 1 Mart) ise tüm ay boyunca çeşitliliğini, farklılığını, düzenini, işleyişini tüm mükemmelliğiyle incelediğimiz evimiz Dünya için neler yapabiliriz konusunu konuşacağız. Ocak ayında gittiğimiz Biyolojik Çeşitlilik Müzesi'nde gördüğümüz bir yazı bizi çok etkiledi. Yazıda; doğayı korumaktansa onun bir parçası olduğumuz farkındalığını kazandığımızda, ancak doğanın kendi akışında ve düzeninde kaldığımızda Dünya'nın daha yaşanılabilir bir yer haline geleceğinden bahsediyordu. Çok sevdiğimiz bir kitapta da söylediği gibi insanlar doğadır. Sadece bazen biz yetişkinlerin hatırlaması gerekiyor. Son hafta çocuklarımızla birbirimize sık sık bunu hatırlatacağız. :)
Şubat ayında yeryüzüne cemre düştüğüne inanılıyor. Baharın gelişinin müjdecisi... Ay boyunca alacağımız güzel haberler, kahkahalar, sarılacağımız insanlar, çocuklarımızla yaşayacağımız anlar bahar çiçekleri gibi açsın içimizde... Sevgiyle kalın 🌸
#
ümitköy kreş
ümitköy anaokulu
çayyolu kreş
çayyolu anaokulu
alacaatlı kreş
alacaatlı anaokulu
çayyolu kreş
çayyolu anaokulu
çankaya kreş
çankaya anaokulu
ümitköy kreş
ümitköy anaokulu
çayyolu kreş
çayyolu anaokulu
alacaatlı kreş
alacaatlı anaokulu
çankaya kreş
çankaya anaokulu
çayyolu kreş
çayyolu anaokulu